Az energetikai tanúsítás

Milyen esetben kötelező az energetikai tanúsítvány?

Lakás vagy épület eladásakor, új épület építésekor és közintézményeknél kell elkészíteni az energetikai tanúsítványt, de bárki elkészíttetheti, aki tisztában szeretne lenni ingatlana energetikai állapotával.

Mennyibe kerül az energetikai tanúsítás?

Az energetikai tanúsítás költsége itt található, több lakás esetén jelentős kedvezmény! A XI. kerületben 10% kedvezmény! Kérjen ajánlatot!

Miért érdemes megcsináltatni az energetikai tanúsítványt annak, akinek nem kötelező?

Mert az energetikai tanúsítvány rámutat a lakás energetikai szempontból gyenge pontjaira, így tudni lehet, hogy milyen beruházásra van szükség ahhoz, hogy energiatakarékosabbá tegyük otthonunkat. A tanúsítás költségének sokszorosa takarítható meg azáltal, ha felesleges beruházásokat kerülünk el, és csak az igazán fontos dolgokra kell költeni!

Mit mutat meg az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány megmutatja, milyen magas az adott épület energiafogyasztása. Az energetikai besorolás segítségével összehasonlíthatóvá válnak az épületek, mint a háztartási gépek.

Hogyan készül az energetikai tanúsítvány?

Ha nem állnak rendelkezésre az épület tervei, a tanúsítónak a helyszínen a méreteket fel kell mérnie és a szerkezeteket, valamint az épületgépészeti berendezések adatait be kell azonosítania. A tanúsítás során az energetikai számítással lehet az épület energetikai jellemzőit megállapítani és a követelményekkel összehasonlítani.

Miben segít az energetikai tanúsítvány?

Az energetikai tanúsítvány mindíg tartalmaz korszerűsítési javaslatot, ami megmutatja, mihez érdemes hozzányúlni, milyen beruházás milyen eredményt hozhat, mennyi energia megtakarítás várható az egyes intézkedésektől.

Ki végezheti az energetikai tanúsítást?

Az energetikai tanúsítást a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Építész Kamara névjegyzékébe felvett energetikai tanúsítók végezhetik.

Mikor nem kötelező az energetikai tanúsítvány?

Nem szükséges a tanúsítvány 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű építményekre, továbbá üdülő, ideiglenes létesítmény, egyházi, mezőgazdasági rendeltetésű, illetve műemlék és helyi védelem alatt álló épület esetében.